Kurz vaření v Itálii
Od 15-22 září tohoto roku se dvanáct studentů naší školy zúčastnilo kurzu vaření v italském Miláno Marittimo. Každý den, pod vedením zkušených šéfkuchařů, se studenti učili tradiční pokrmy italské kuchyně, např. pizzu, lasagne,
pastu, tiramisu aj. Studenti, po ukázce a výkladu šéfkuchaře, museli daný pokrm uvařit pro hosty hotelu dle tradičních místních receptů, na vlastní oči mohli vidět právě vylovené ryby, či mořské plody, následně je mohli i správně zpracovat a uvařit z nich. Kurz byl pro studenty zajímavý i tím, že měli možnost poznávat italskou kulturu díky výletům po okolí Milána Marittima, největší zážitek však měli z výletu do San Marina, státu, který patří mezi nejmenší v Evropě. Ve volném čase měli studenti možnost využít poslední dny teplého počasí a vykoupat se v moři. Závěrem týdne byla studentům představena výroba sektu Prosecco. Dle slov zúčastněných byl tento kurz vaření tím nejlepším gastronomickým zážitkem, kterého se díky SOŠ a SOU Praha Čakovice mohli zúčastnit.