Naši chovatelé na výstavě „Exotika“

Žáci a žákyně SOŠ a SOU Praha – Čakovice na výstavě „Exotika“schranka01

 Výstava se konala v areálu výstaviště v Lysé nad Labem od 26. 10. do 30. 10. 2016. Již tradičně se SOŠ a SOU Praha – Čakovice podílí na přípravě a zdárném průběhu výstavy. Žáci a žákyně studijního oboru „Chovatel cizokrajných zvířat“ vždy upravují prostory pro vystavovaná zvířata a v průběhu výstavy zajišťují veškerou potřebnou péči o tyto druhy zvířat.

Letošní rok se zúčastnili:

Ze čtvrtého ročníku: Šimková Lucie a Tikovská Kateřina.

Ze třetího ročníku: Andrová Barbora, Hradiská Martina a Křížová Alena.

Ze druhého ročníku: Bradáč Michal, Duška David, Mojžíš Petr, Šedivá Markéta a Valeš Václav.

Žákyně Šimková a Tikovská a žák Valeš působili v prodejním stánku chovatele pana Žohy, ostatní žáci a žákyně v úseku, kde vystavovala soukromá zoologická zahrada „Zoo Terárium Praha“ pod vedením slečny Vychytilové, která je též absolventkou naší školy a v současné době pracuje jako chovatelka v „ZOO Terárium Praha“.

Od 24. 10. do 25. 10. se žáci a žákyně podíleli na přípravě výstavních i prodejních prostor pro zvířata a navážení zvířat do objektu výstaviště. Při přípravě výstavy a po otevření výstavy pro návštěvníky se žáci starali o všechna jim svěřená vystavovaná zvířata, pravidelně uklízeli ubikace zvířat, zajišťovali příjem krmení a napájení a podávali návštěvníkům všechny potřebné informace o chovaných druzích zvířat.

Pořadatelé, jako každoročně, vysoce oceňovali práci žáků a žákyň, jejich zručnost, ochotu, znalosti o vystavovaných zvířatech a v neposlední řadě i profesionální vystupovaní.

Všichni žáci a žákyně tímto svým přístupem naší školu vzorně reprezentovali.

Mgr. L. Kost


img_2312 img_2313