Další mezinárodní úspěch žáků SOŠ a SOU, Praha – Čakovice

Ve dnech 17. 10. – 21. 10. 2016 proběhl na Střední odborné škole hotelových služeb a obchodu v Bratislavě již 12. ročník mezinárodní odborné gastronomické soutěže EUROPA 2016.

Letošního ročníku soutěže se zúčastnilo celkem 10 soutěžních týmů ze středních škol z Polska, Chorvatska, Maďarska, Česka a Slovenska. Žáci středních škol soutěžili v kategoriích kuchař, číšník, cukrář, barman a obchodník. Žáci z Čakovic bojovali v kategoriích kuchař, číšník a číšník – příprava slavnostní tabule pro 6 osob.

Tomáš Frejka a Lukáš Kuřil tvořili soutěžní kuchařský tým a jejich úkolem bylo v časovém limitu čtyři hodiny připravit slavnostní čtyřchodové menu v osmi porcích.

V silné mezinárodní konkurenci obsadila SOŠ a SOU, Praha – Čakovice krásné druhé místo.

V kategorii číšník reprezentovaly čakovickou gastronomickou školu žákyně Nikola Taliánová a Anna Přecechtělová. Jejich pracovní souhra, vysoký odborný standard a profesionální vystupování jim přineslo v silné konkurenci úžasné první místo.

V kategorii číšník – příprava slavnostní tabule pro 6 osob připravily žákyně slavnostní tabuli s názvem „Zlatá Praha“. Slavnostní tabule se umístila na čtvrtém místě.

Fotodokumentace ze soutěže ZDE